Lapitec®: Michele Perlini's green and minimalist kitchen

Projeto: Casa S.E.
Lugar: Verona, Italia
Material usado: Bianco Polare, Satin
Aplicação: revestimento de cozinha
Architeto: Michele Perlini Architetto

Ever attentive to the issues of environmental sustainability, architect Michele Perlini has chosen Lapitec® to shape the kitchen in CASA S. E., a CasaClima Villa in the province of Verona. The full body sintered stone works perfectly with the aesthetics of the house, in a harmonious blend of materials and styles.

Custom made in natural oak, the kitchen is designed to be almost concealed behind large doors. The main feature of the kitchen is the island, which creates the perfect bridge to the living area. The top is in Lapitec®, 12 mm, Bianco Polare, in the Satin finish, which gives the effect of a surface that reflects light in a very natural way and with an extremely delicate feel. The white is offset by the top behind, again in Lapitec, but this time in Nero Assoluto. The combinations create strong dynamism while preserving the minimalist approach of the entire design.

In addition to its technical features, Lapitec® was chosen for its environmental properties, in perfect harmony with the design philosophy that has become characteristic of many of Perlini's architectural projects. The pared-down structure of the villa upholds the principles of functionality combined with the aesthetic of the International Style, while the consciousness and environmental ethics of the Perlini studio led to the choice of certified natural materials for a low impact, environmentally sustainable architectural project with reduced consumption.